2012-12-08 11:20:00

Biztonságos karácsonyi vásárlás az interneten

A G Data vírusirtógyártó friss felmérése szerint akár 2,5 millió magyar vásárolhat idén karácsonykor az interneten keresztül. Közöttük több mint félmillióan vannak azok, akik kipróbálhatnak új, még ismeretlen boltokat is. A cég arra figyelmeztet, hogy érdemes betartani a biztonságos online vásárlás szabályait.

A G Data felmérésének eredményei szerint idén karácsonykor 720 ezer magyar internetező biztosan rendel majd ajándékot valamelyik webáruházból, de az online vásárlók száma akár a 2,5 milliót is meghaladhatja. Noha a legtöbben még mindig utánvéttel fogják kifizetni a megrendelt termékeket, már több mint hatszázezren vannak azok, akik a kártyás vásárlás mellett döntenek, ha ajándékot rendelnek.

Biztonságos karácsonyi vásárlás az interneten

A G Data magyarországi kommunikációs vezetője, Petrányi-Széll András szerint az internetes vásárlás kényelmes és megbízható, de ugyanakkor fontos betartani néhány szabályt. A szakember az alábbi 8 tanácsot adja azoknak, akik valamelyik webáruházban szeretnék megvásárolni a karácsonyi ajándékokat:

– Ha regisztrálni kell egy boltba, érdemes egy új, csak itt használt jelszót választanunk. A jelszó legyen biztonságos: álljon legalább 10 karakterből, tartalmazzon kis- és nagybetűket, valamint számokat és írásjeleket.

– Figyeljünk arra, hogy milyen személyes adatokat adunk meg a vásárlás során.

– Az online vásárlás során ne olyan bankkártyával fizessünk, amelyik a fő bankszámlánkhoz kapcsolódik. Egy hitelkártya használata, a PayPal-os fizetés, a virtuális internetes bankkártya vagy az utánvétel biztonságosabb megoldást jelent.

– Ne vásároljunk olyan számítógépről, melyet nem véd frissített, jogtiszta vírusirtó szoftver, ami védelmet nyújt a kémprogramok ellen. Figyeljünk arra is, hogy az operációs rendszerünket frissítsük.

Biztonságos karácsonyi vásárlás az interneten

– Ne vásároljunk mások számítógépéről, nyílt vezeték nélküli hálózaton keresztül, vagy olyan androidos eszközről, melyen ellenőrizetlen forrásból származó szoftverek vannak.

– Óvatosan fogadjuk az e-mailben érkező akciós ajánlatokat. Az adathalász levelek sokszor megdöbbentő módon hasonlítanak a boltok hírleveleire. Ha e-mailben kapunk karácsonyi ajánlatot, mindenképpen győződjünk meg arról, hogy a link valóban a már ismert bolt honlapjára vezet.

– Ha egy új webáruházban vásárolnánk meg egy terméket, keressünk rá a bolt nevére az interneten és a fórumokban. Ha túl sok reklamációt találunk, inkább ne vásároljunk az oldalon.

– A vásárlás előtt mérjük fel, hogy az adott boltot el tudjuk-e érni szükség esetén telefonon, illetve van-e mód a személyes reklamációra. Lehetőleg ne vásároljunk olyan kisebb kereskedőtől, amelyik csak az interneten keresztül érhető el.

A kutatást a G Data vírusirtócég megbízásából az NRC piackutató végezte 2012 novemberében, ezer internetező megkérdezésével. Az adatok a magyar 18‒75 éves internetező lakosságra reprezentatívak, nem kor, végzettség és lakóhelytípus jellemzők alapján.

Biztonságos karácsonyi vásárlás az interneten

Az online vásárlás során jelentkező veszélyekről, a kémprogramok működéséről az alábbi szakértői anyag tartalmaz bővebb információt - LETÖLTÉS

P-Sz.R.

A TRANZIT cikkeihez regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Csak azokat a hozzászólásokat jelenítjük meg amelyek nem jogszabály ellenesek!

A szolgáltatás igénybevételéhez, kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon!
Töltse fel ingyenesen! Cégkereső

Gebrüder Weiss Kft. Dunaharaszti
anyagmozgatás, csomagolástechnika, fuvarozás, logisztika, logisztikai központ
Varpex Építőipari Zrt. Budapest
építőipar, ingatlan
Transsped-Szállítmányozó Fuvarozó Kft. Debrecen
fuvarozás, ipari park, logisztika
Euro Projekt Raktártechnikai Kft. Szentendre
raktározás, raktártechnika
Moto Italia Kft. Budapest
anyagmozgatás, építőipar, futárszolgálat
Skysolutions Kft. Budapest
biztonságtechnika, fuvarozás, informatika, logisztika, szolgáltatás
TRANSALKIM Spediciós Kft. Budapest
fuvarozás, logisztika, raktározás, szállítmányozás
Mahart Passnave Kft. Budapest
fuvarozás
Depo Logisztikai Központ Kft. Törökbálint
ipari park, logisztika, logisztikai központ, raktározás, szállítmányozás
Logwin Air + Ocean Hungary Kft.. Budapest
csomagolástechnika, futárszolgálat, fuvarozás, logisztika, raktározás
Eurotrade Kft. Kisigmánd
fuvarozás, kereskedelem, kölcsönzés, lízing, logisztika
Szalay Autóház Kft. Kecskemét
fuvarozás, kereskedelem, lízing, szállítmányozás, szerviz

KKV-szektor: olcsó finanszírozás kell a versenyképesség erősítéséhez

KKV-szektor: olcsó finanszírozás kell a versenyképesség erősítéséhez Olcsó finanszírozásra, az adóterhek csökkentésére és alacsony banki díjakra van szükségük a vállalkozásoknak versenyképességük erősítése érdekében – derül ki a Vállalkozókhitele.hu legfrissebb online felméréséből. Mivel a cégvezetők a pénzintézetek kiválasztásakor elsősorban a költségekre figyelnek, a következő hónapokban a bankok közötti ... Tovább >>

Hírlevél feliratkozás

Töltse fel ingyenesen! Ingatlan ajánlatok

Víziváros Office Center

Település: Budapest
Típus: irodaház

Airport City Logistic Park

Település: Budapest
Típus: irodaház

Greenpoint 7

Település: Budapest
Típus: irodaház

Europolis Park BUDAPEST AEROZONE

Település: Vecsés
Típus: raktár

R70 Office Complex

Település: Budapest
Típus: irodaház

Liget Center

Település: Budapest
Típus: irodaház

Szavazás

HITEL
A mostani gazdasági helyzetben venne fel hitelt?
Igen, de csak lakásra
(14%)
 
Igen, de csak szabad felhasználásút
(0%)
 
Igen, de csak kedvező kamattal
(14%)
 
Nem
(57%)
 
Nem tudom
(0%)
 
Egyéb
(14%)
 
Szavazások eredményei

Kérdezze a szakértőt

Vida Péter
Vida Péter Szállítási hálózatok átszervezése, disztribúció - Logisztikai folyamatok elemzése ügyvezető, vezető tanácsadó - Adversum Kft. Küldje el kérdését szakértőnknek!

Lapozza legfrissebb számunkat OnLine

TranzitOnline 2012 Jan.-Febr. Archívum Médiaajánlat

Eseménynaptár

<<Április 2014>>
HKSzCsPSzV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
2829